HAZİNE-İ EVRAK'IN 171. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ VE XII. ARŞİVCİLİK GÜNÜ KUTLAMALARI

Hazine-i Evrak'ın 171. Kuruluş Yıl Dönümü ve XII. Arşivcilik Günü Kutlamaları 15 Kasım 2017 Çarşamba günü Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.

Tüm meslektaşlarımızı ve ilgilileri aramızda görmekten onur duyarız...

II. Geçmişin Mirası, Geleceğin Mimarı: Arşivler Etkinliği

İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yöneticileri Topluluğu (BBYON) Tarafından Düzenlenen ''II. Geçmişin Mirası, Geleceğin Mimarı: Arşivler Etkinliği'' Ali Emiri Kültür Merkezinde Düzenlenmiştir. Düzenlenen Etkinliğe Derneğimiz Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Betül ATMACA Konuşmacı Olarak Katılmıştır. Nazik Davetlerinden Dolayı BBYON Topluluğuna Teşekkür Ederiz.

Arşivcilik Günü ve Hazine-i Evrak'ın 170. Kuruluş Yıldönümü

Hazine-i Evrak'ın 170. Kuruluş Yıl Dönümü ve XI. Arşivcilik Günü Kutlamaları 17 Kasım 2016 Perşembe günü Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleşmiştir. Tüm konuklarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Doğa ve Kültür Gezileri 3-Taraklı-Göynük

Doğa ve Kültür gezilerimizin üçüncüsü geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde Göynük'e yapılmıştır.

Geleneksel İftarımız

Türk Arşivciler Derneği'nin kuruluşundan beri her yıl Ramazan ayı içerisinde düzenlenen iftar programı bu yıl da değerli üyelerimizin katılımıyla Yaren Cafe'de gerçekleşmiştir.

Doğa ve Kültür Gezileri 2- İznik

Doğa ve Kültür gezilerimizin ikincisi geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde dernek üyelerimizin de katımıyla İznik'e düzenlenmişdir.

Konferans: "Unutturulan Zafer" 100. yılında Kutü'l-Amare'yi Anmak ve Anlamak

Prof.Dr. Zekeriya KURŞUN ve Araştırmacı Yazar Muzaffer ALBAYRAK'ın konuşmacı olarak katıldığı "Unutturulan Zafer" 100. yılında Kutü'l-Amare'yi Anmak ve Anlamak isimli konferansımız Nisan ayı içerisinde İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde gerçekleşmiştir. Derneğimize olan desteklerinden ötürü İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne ve değerli hocalarımıza teşekkür ederiz.

Uluslararası Arşivler Günü 2016

10 Haziran 2016 tarihinde, Uluslararası Arşiv Günü kapsamında

Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi tarafından gerçekleştirilen

“Kültürel Mirasların Farklı Yönleri ve Kütüphanelerin Rolü” adlı etkinliğe ilişkin

sunum ve fotoğraflara etkinlik sayfasından erişebilirsiniz.

Etkinlik Sayfası: http://libguides.ku.edu.tr/iad2016

Belediyelerin Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Uluslararası Sempozyumu

Sonuç Bildirgesi'ne
adresinden, Bildiri Özetleri kitabına da
adresinden erişebilirsiniz.

Konferans: "Yüzyıl Sonra Osmanlı Mirasına Dokunmak: Makedonya'da Sıradışı Bir Tasnif Öyküsü"

Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesin'de düzenlediğimiz, Başbakanlık Osmanlı Arşivi Araştırmacılarından Sn. Yıldırım AĞAOĞLU'nun "Yüzyıl Sonra Osmanlı Mirasına Dokunmak: Makedonya'da Sıradışı Bir Tasnif Öyküsü" isimli seminerini gerçekleştirmiş olduk. Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi yöneticilerine ve katılımcılaramıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

10/03/2016

Söyleşi: Prof.Dr. Feridun EMECEN

Dernek merkezimizde düzenlediğimiz toplantımıza, konuşmacı olarak iştirak eden 29 Mayıs Üniviersitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı sayın Prof.Dr. Feridun EMECEN hocamıza hoş sohbetlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Geleneksel İftarımız

Her yıl düzenli olarak Ramazan ayı içerisinde  üyelerimizin katılımıyla gerkçekleştirdiğimiz iftar programımızı geçtiğimiz Ramazan ayında güzel bir boğaz turu ile birlikte düzenlemiş olduk.

Konferans: ''1915'ten 2015'e Çanakkale Algısı''

Türk Arşivciler Derneği olarak Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı'nda tertip ettiğimiz, Başbakanlık Osmanlı Arşivi Araştırmacısı Sn. Muzaffer ALBAYRAK'ın ''1915'ten 2015'e Çanakkale Algısı'' konulu konferansı 17 Nisan 2015 tarihinde gerçekleşmiştir.

Doğa ve Kültür Gezileri 1-Kırklareli

Derneğimiz tarafından 16 Mayıs Cumartesi günü Dupnisa Mağarası, Fatih Dökümhanesi, Longozlar ve İğneadayı kapsayan Kırklareli Gezisi düzenlenmiştir. Üyelemirize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Konferans: "Fatih ve Fetih"

Prof.Dr. Erhan AFYONCU hocamıza 4 Haziran 2015 tarihinde, Başbakanlık Osmanlı Arşivinde, Türk Arşivciler Derneği tarafından düzenlenen "Fatih ve Fetih" konulu konferansı ve derneğimize olan desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Her yıl düzenli olarak Kasım ayı içerisinde derneğimiz tarafından gerçekleştirilen ''X. Arşivcilik Günü ve Hazine-i Evrak'ın Kuruluşu'nun 169. Yıl Dönümü Etkinlikleri'' bu yıl Başbakanlık Osmanlı Arşivi'nde Kutlanmıştır.

Konferans: ''Tarihe Sarıkamış'tan Bakmak''

Yrd.Doç.Dr. Ramazan BALCI hocamızın sunumu ve KOÇAV'ın ev sahipliği ile gerçekleştirmiş olduğumuz ''Tarihe Sarıkamış'tan Bakmak'' isimli konferansımızı aziz şehitlerimizi tekrar anarak 11 Şubat Perşembe günü gerçekleştirmiş olduk.